Εκδρομές Δελφοί


TAXI ΚΩΣΤΑΡΑΣ
Email:    kostarastaxi@gmail.com
Τηλεφωνικά στο +30 6974081437

 https://www.kostarastaxi2volos.gr/index.php/el/contact

Διάσημη στην αρχαιότητα χάρη στο ξακουστό μαντείο της, η (αρχαία) πόλη των Δελφών εξακολουθεί να προσελκύει επισκέπτες από κάθε γωνιά του κόσμου. Βολεύει άλλωστε και η εύκολη πρόσβαση από την Αθήνα (σε δυόμισι ώρες) όπως και η γειτνίαση με δημοφιλείς προορισμούς του Σαββατοκύριακου, όπως η Αράχοβα, ο Παρνασσός και το Γαλαξίδι. Ερχόμενοι από την Αράχοβα, πρώτα θα αντικρύσετε την αρχαία πόλη. 




Με φόντο τους κάθετους αντικριστούς βράχους των Φαιδριάδων και τον ελαιώνα της κοιλάδας του Πλειστού που ξεχύνεται προς το Κρισσαίο πεδίο, ο αρχαιολογικός χώρος ξετυλίγεται εκατέρωθεν του κεντρικού ασφαλτόδρομου.

 Ο περίπατος λοιπόν στην ιστορία μπορεί να ξεκινήσει από το ιερό της Αθηνάς Προναίας, όπου βρίσκεται η μυστηριώδης Θόλος και το γυμνάσιο στην αριστερή πλευρά του δρόμου, και κατόπιν να συνεχίσει κατά μήκος της Ιεράς οδού, δηλαδή της διαδρομής που ακολουθούσαν οι αρχαίοι προσκυνητές, και κοσμείται με πολυάριθμα οικοδομήματα και αναθήματα (το θησαυρό των Σικυωνίων, των Σιφνίων, των Μεγαρέων, των Αθηναίων). 
Αφού προσπεράσετε το βράχο της Σίβυλλας και τη στοά των Αθηναίων, αντικρίζετε το ναό του Απόλλωνα, το χώρο όπου σύμφωνα με την παράδοση η ιέρεια Πυθία εκστόμιζε σε κατάσταση ιερής μέθης ακατάληπτους χρησμούς. Κατόπιν βρίσκετε το θέατρο, ενώ ακολουθώντας ένα ανηφορικό μονοπάτι έπειτα από 15 λεπτά θα φτάσετε στο στάδιο. 
Η αρχαιολογική βόλτα ολοκληρώνεται στο μουσείο, όπου παρουσιάζονται τα πιο διάσημα ευρήματα της αρχαιολογικής έρευνας. Η σύγχρονη πόλη των Δελφών εκτείνεται σε συνέχεια της αρχαίας, αλλά λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου δεν είναι ορατή από αυτή.

 Σκαρφαλωμένη στις νότιες απολήξεις του Παρνασσού, δεν έχει διατηρήσει κάποιον ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό χαρακτήρα, αλλά προσφέρει εξαιρετική θέα στον ελαιώνα της Άμφισσας και τον κόλπο της Ιτέας. 



Η τουριστική κίνηση συγκεντρώνεται στους δύο κεντρικούς δρόμους (Παύλου & Φρειδερίκης και Απόλλωνος), όπου θα βρείτε καταστήματα με φολκλόρ τουριστικά είδη, ταβέρνες και μοντέρνα καφέ με θέα.