Εκδρομές Ανατολικό Πήλιο

     PRESS PLAY VIDEO

Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών μεταφοράς
Magnesia Taxi Van Transfer
TAXI ΚΩΣΤΑΡΑΣ
Email:    kostarastaxi@gmail.com
Τηλεφωνικά στο +30 6974081437

Κρυστάλλινα νερά, όμορφα λιμανάκια
 https://www.kostarastaxi2volos.gr/index.php/el/contact
Το Χορευτό, ο Αγιος Γιάννης και η Νταμούχαρη λειτούργησαν ως ορμητήρια για να γνωρίσουμε τόσο αυτές όσο και άλλες κοντινές, γνωστές και άγνωστες, παραλίες. Οι περισσότερες, όταν η ατμόσφαιρα είναι καθαρή, «βλέπουν» μέχρι τη Σκιάθο και τη Χαλκιδική.
Ζαγορά
Βρίσκεται 47 χλμ. βορειοανατολικά του Βόλου και είναι δίχως άλλο το μεγαλύτερο κεφαλοχώρι του Πηλίου. Η Ζαγορά χτίστηκε γύρω από το ιστορικό Μοναστήρι της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος που ιδρύθηκε το 1160 και έφτασε στο απόγειο της ακμής της τον 17ο και τον 18ο αιώνα.

Οι κάτοικοι της εποχής ασχολούνταν με τις μεταξοκαλλιέργειες και την παραγωγή υφασμάτων. Με ορμητήριο το λιμανάκι του Χορευτού, τα ζαγοριανά καράβια διακινούσαν τα φημισμένα προϊόντα της περιοχής, αναπτύσσοντας έτσι σημαντικά το θαλάσσιο εμπόριο και καθιερώνοντας τη Ζαγορά ως σημαντικό εμπορικό, αλλά και πνευματικό κέντρο της εποχής.

Χορευτό

Βρίσκεται σε απόσταση 52 χλμ. από τον Βόλο, αποτελεί το επίνειο της Ζαγοράς και εκτείνεται σε μια παραλία με βότσαλα και άμμο, μήκους 2,5 χλμ. Σύμφωνα με την παράδοση, το Χορευτό πήρε το όνομά του από το χορό των αρχαίων κατοίκων του, όταν γιόρτασαν τη νίκη τους επί των Περσών, μετά την καταστροφή του στόλου του Ξέρξη στους Ιπνούς. 
 https://www.kostarastaxi2volos.gr/index.php/el/contact
Αγιος Ιωάννης

Σε απόσταση 55 χλμ. από τον Βόλο, το άλλοτε ψαροχώρι με το όνομα Αγιος Γιάννης αποτελεί εδώ και χρόνια το πιο κοσμοπολίτικο θέρετρο του Ανατολικού Πηλίου. Με μεγάλη αμμώδη παραλία, οργανωμένη και με γαλάζια σημαία, διαθέτει σημαντική τουριστική υποδομή, ενώ αξίζει να αναφέρουμε ότι παρ’ όλο που είναι παραθαλάσσιος, διατηρεί πολλά πηλιορείτικα χαρακτηριστικά χάρη στην εγγύτητά του με τα ορεινά χωριά, αλλά και την πλούσια βλάστηση του βουνού.
 https://www.kostarastaxi2volos.gr/index.php/el/contact
Νταμούχαρη

Στα 2 χλμ. μετά τον Αγιο Γιάννη, η Νταμούχαρη είναι ένας ιδιαίτερα γραφικός οικισμός, με μεγάλη εμποροναυτική κίνηση στο παρελθόν, καθώς ήταν το μοναδικό φυσικό λιμάνι του Ανατολικού Πηλίου. Στην πραγματικότητα, αποτελείται από δύο μικρούς ορμίσκους που χωρίζονται από μια γλώσσα στεριάς πάνω στην οποία βρίσκονται ακόμα τα ερείπια ενός μεσαιωνικού κάστρου, καθώς και του μοναστηριού του Αγίου Νικολάου. Ο βόρειος ορμίσκος είναι και σήμερα ένα λιμανάκι, όπου φιλοξενούνται πολύχρωμες ψαρόβαρκες και σκάφη αναψυχής, ενώ στο νότιο ορμίσκο θα απολαύσετε τις βουτιές σας σε μια ωραιότατη παραλία με ολόλευκα μεγάλα βότσαλα.