Μακρινίτσα Πηλίου

Υψηλή ποιότητα υπηρεσιών μεταφοράς
TAXI ΚΩΣΤΑΡΑΣ
Email:    kostarastaxi@gmail.com
Τηλεφωνικά στο +30 6974081437

 https://www.kostarastaxi2volos.gr/index.php/el/contact

Η Μακρυνίτσα είναι ένα από τα ομορφότερα χωριά του Πηλίου λόγω της μοναδικής αρχιτεκτονικής φυσιογνωμίας. 
Απέχει από το Βόλο 17 χλμ. και μαγεύει καθώς συνδυάζει αρμονικά τη δόμηση με το φυσικό περιβάλλον. Έχει μεγάλη τουριστική ανάπτυξη και αποτελεί αγαπημένο προορισμό εδώ και δεκαετίες.

Η παραδοσιακή αρχιτεκτονική είναι εμφανής και χαρακτηριστική σε κτίρια όπως τα παλιά υδροτριβεία, στις εκκλησιές, στα τοξωτά γεφύρια όπως αυτό της Καριάς και στα πάμπολλα αρχοντικά όπου σήμερα στεγάζονται μουσεία και υπηρεσίες. Το αρχοντικό Τοπάλη είναι ένα τέτοιο κτίριο όπου σήμερα χρησιμοποιείται ως λαογραφικό μουσείο με περισσότερα από 1500 εκθέματα. Αξίζει να το επισκεφτείτε για να τα θαυμάσετε αλλά και για να πάρετε μια καλή γεύση από την τοπική αρχιτεκτονική. Πέτρινες στέγες, πλούσια ζωγραφική και ξυλογλυπτική διακόσμηση στον πάνω όροφο, διακοσμημένα ταβάνια και ξυλόγλυπτες πόρτες είναι τα στοιχεία που συναντώνται στα οικήματα της περιοχής και εντυπωσιάζουν.
Η μεγάλη πλατεία του οικισμού αποτελεί σημείο συνάντησης για τους ντόπιους αλλά και τους επισκέπτες. Αιωνόβια πλατάνια, η εκκλησία του Αγίου Ιωάννου, τα «Λιοντάρια» και βέβαια η φοβερή θέα προς την πόλη του Βόλου συνθέτουν το σκηνικό.
Οι επισκέπτες της Μακρινίτσας μπορούν να επιδοθούν σε διάφορες outdoor δραστηριότητες, όπως πεζοπορία, mountain bike, ιππασία και σκι. Υπάρχει μεγάλο δίκτυο μονοπατιών με σήμανση που δίνει τη δυνατότητα στον πεζοπόρο επισκέπτη να θαυμάσει τη φύση περνώντας μέσα από το δάσος και διασχίζοντας τοποθεσίες όπως τη Λέστιανη, το Φυτόκο, το Κρύο Νερό, το Φλάμπουρο Γερακιάς κ.ά. Το χιονοδρομικό κέντρο του Πηλίου απέχει μόλις 12 χλμ. από το παραδοσιακό χωριό της Μακρινίτσας και προσελκύει τους λάτρες του σκι και του snowboard.
Όσο για τις τουριστικές ανάγκες του σύγχρονου επισκέπτη; Η Μακρινίτσα διαθέτει ωραιότατους ξενώνες πλήρως εναρμονισμένους με τον τόπο και το φυσικό περιβάλλον, που λειτουργούν με σεβασμό στην παράδοση αλλά συγχρόνως προσφέρουν απαράμιλλες ανέσεις. 



Στα παραδοσιακά καφέ, μεζεδοπωλεία και ταβέρνες του οικισμού θα απολαύσετε νοστιμότατα πηλιορείτικα εδέσματα, ντόπιας παραγωγής τσίπουρο και ώρες ξεγνοιασιάς και θαλπωρής.